ua en ru

Організатори "ЄвроБаскет-2015" сподіваються, що закон про проведення турніру буде прийнятий найближчим часом

Організатори "ЄвроБаскет-2015" сподіваються, що закон "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу 2015 р. в Україні" буде прийнятий найближчим часом. Про це сьогодні на прес-конференції заявив директор турніру "ЄвроБаскет-2015" Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для нас дуже важливо створити відповідну нормативну базу у співпраці з центральними органами влади, з українським урядом, для того, щоби провести успішно чемпіонат Європи з баскетболу. Сьогодні триває робота над проектом закону... Я дуже сподіваюся, що цей закон буде прийнятий вже ближчим часом", - заявив Лубківський.

Лубківський сподівається, що, попри труднощі у роботі парламенту, закон допоможуть прийняти політики, які грають у баскетбол. "Серед українських політиків і можновладців дуже багато баскетболістів, прекрасно грають у баскетбол Сергій Льовочкін, Юрій Колобов просто професіонал в баскетболі, заступник голови Адміністрації Президента Сергій Ларін, дуже добре грає у баскетбол Олег Тягнибок, як і Валентин Наливайченко, тому я думаю, що всі ці люди допоможуть, щоб такий закон був прийнятий найближчим часом", - додав Лубківський.

За його словами, закон уже перебуває на погодженні міністерств і найближчим часом буде винесений на засідання уряду. Серед іншого закон регулюватиме роботу волонтерів під час підготовки баскетбольного чемпіонату.

"По-перше, він регулюватиме, такі важливі проекти, як наприклад волонтаріат. Ви пригадуєте, що волонтери під час Євро-2012 працювали в Україні власне завдяки закону, який був прийнятий, і це було правове підґрунтя для роботи волонтерів. Він допоможе захистити інтелектуальну власність ФІБА Європа під час цього турніру. Тобто повинен бути законодавчий акт, який охопить не лише ці, але багато інших аспектів підготовки до турніру", - розповів Лубківський.

Читайте також: СЭПЕК стане генеральним інвестором з підготовки Харкова до Євробаскету-2015