ua en ru

СЭПЕК стане генеральним інвестором з підготовки Харкова до Євробаскету-2015

Східно-Європейська паливно-енергетична компанія (СЄПЕК) стане генеральним інвестором з підготовки Харкова до чемпіонату "Євробаскет-2015". Таке рішення прийняв голова ради директорів ВЕТЕК Сергій Курченко, повідомляє прес-служба компанії.

Свої зусилля інвестор хоче направити на будівництво в Харкові багатофункціональної спортивної арени, розрахованої на 6 тис. глядачів.

Будівництво арени Сергій Курченко розглядає, не тільки як комерційний, а й соціальний проект. Сергій Курченко впевнений, що подібний об'єкт необхідний місту. "Сьогодні в Харкові не вистачає споруд спортивної інфраструктури. Немає в місті і сучасних об'єктів, для проведення спортивних змагань європейського й світового рівня. Будівництво ж багатофункціональної арени дозволить вирішити всі ці питання".

За попередніми оцінками, обсяг інвестицій СЄПЕК складе близько 280 млн грн. Арену планують здати в експлуатацію вже в січня 2015 р.

Сергій Курченко вважає, що після проведення чемпіонату Євробаскет-2015, спортивна споруда можна використовувати для проведення змагань з більш ніж 100 видами спорту. "Однак, найголовнішим, з моєї точки зору, є наш намір створити сучасну базу для розвитку дитячого та юнацького спорту. Упевнений, що як держава, так і бізнес просто зобов'язані створити всі умови щодо забезпечення вільного доступу українських дітей до спорту та здорового способу життя ", - підкреслив Сергій Курченко.

Східно-Європейська паливно-енергетична компанія (СЄПЕК), створена в 2013 р. і консолідує активи, які здійснюють реалізацію зрідженого газу, нафтопродуктів, природного газу та займається виробничою, торговою та інвестиційною діяльністю на території України, Росії, Білорусі, Казахстану, а також країн Центральної Європи.