ua en ru

На сайті Ради з'явився проект постанови про позачергові вибори мера Сміли

На сайті Ради з'явився проект постанови про позачергові вибори мера Сміли Ілюстративне фото (facebook.com/Евгений Руденко)

У документі пропонується організувати перевибори депутатів міської ради та мера Сміли

Народні депутати пропонують у Смілі Черкаської області у 2019 році провести відбутися позачергові вибори депутатів міської ради та міського голови. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на відповідний проект постанови, внесений у Верховну раду України.

Документ зареєстровано 8 листопада 2018, а для ознайомлення його передали 13 листопада. Авторами постанови є нардепи від "Самопомочі" Віктор Кривенко та Павло Кишкар. Вони пропонують протягом 60 днів організувати позачергові вибори керівництва міста Сміла у звязку із бездіяльністю мера Олексія Цибка щодо вирішення питання початку опалювального сезону.

У проекті постанови, поданого голові Верховної ради Андрію Парубію, зазначено, що вибори мера та депутатів міськради Сміли можуть бути призначені "на останню неділю шістдесятиденного строку з дня набрання чинності цією постановою та провести їх у порядку, визначеному законом України "Про місцеві вибори".

Також Центральна виборча комісія, у випадку ухвалення документу, повинна буде призначити обсяг фінансування для організації позачергових виборів. А Кабінет міністрів у свою чергу повинен буде невідкладно знайти фінансування виборів за рахунок державного бюджету.

Нагадаємо, у ході засідання уряду в середу, 14 листопада, віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що депутати Верховної ради України зареєстрували постанову про проведення перевиборів у Смілі Черкаської області у зв'язку із ситуацією із опаленням у місті.

Також під час засідання уряду 14 листопада прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ініціює відставки деяких мерів за зрив опалювального сезону.