ua en ru

Опитування: росіяни не готові прийняти ДНР/ЛНР до складу РФ

Опитування: росіяни не готові прийняти ДНР/ЛНР до складу РФ Фото: прапор РФ

31% громадян Росії радять владі дотримувати нейтралітет у конфлікті на Донбасі

Тільки 16% росіян готові прийняти ДНР и ЛНР до складу Росії. Про це свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД)

Ще 12% росіян виступають за допомогу в розширенні автономії Донбасу. 31% громадян Росії радять владі дотримувати нейтралітет у конфлікті. Кожен четвертий (26%) вважає необхідним визнати їх незалежність.

Крім того, 15% опитаних вважають, що на Донбасі більше російських військових, ніж українців. Однак 66% впевнені, що загони бойовиків ДНР і ЛНР складається переважно з мешканців регіону та інших областей України.

74% росіян вважають, що в інтересах Росії мирні переговори і замороження конфлікту, нехай і шляхом поступок і фінансових втрат. Варіант "війни до переможного кінця" вибрали 10%.

Також більшість росіян (73%) виступає за подальше надання гуманітарної допомоги Донбасу. Припинення поставок продовольства і медикаментів підтримують 19%.

Опитування проведено 5-6 вересня 2015 р. Опитано 1 тис. 600 осіб у 132 населених пунктах у 46 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,5%.

Нагадаємо, згідно з опитуванням ВЦВГД, російсько-українські відносини, на думку росіян, досягли дна.