ua en ru

Росіяни вважають, що відносини з Україною досягли дна, - опитування

Росіяни вважають, що відносини з Україною досягли дна, - опитування Фото: Росія

Більшість росіян вважають, що Росії не слід змінювати своїх рішень заради налагодження відносин з Україною і Заходом

Російсько-українські відносини, на думку росіян, досягли дна. Такі дані опитування про те, як росіяни оцінюють відносини Росії, України і Заходу опублікував Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Як повідомляється, згідно з останніми даними, більше третини опитаних (38%) вважають, що між Росією і Україною повисла напруженість і більше чверті респондентів (29%) називають двосторонні відносини ворожими. Разом з тим, дружніми їх називають лише 4%, добросусідськими - 2%.

"В останній місяць посилення напруженості у відносинах двох країн відзначають 44% (серед жителів Москви і Санкт-Петербурга - 50%) - для порівняння, в червні 2014 р. про це говорили 65%. Тоді як 42% вважають, що ситуація не змінюється. Про нормалізацію відносин сказали тільки 5% учасників опитування", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що більшість росіян вважають, що російській владі не слід змінювати своїх рішень заради налагодження відносин з Україною і Заходом.

"58% упевнені - ми не повинні платити за це ціною відмови в підтримці ополченцям Донбасу. Даної позиції частіше дотримуються літні люди (64% старше 60 років), москвичі і петербуржці (66%), матеріально забезпечені (66%), ніж 18- 24-річні (45%), жителі сіл (53%), респонденти з низьким доходом (46%). Зворотної думки дотримуються лише 11% опитаних. 15% вважають, що у нас в принципі немає необхідності в поліпшенні подібного роду відносин", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 20% росіян виступають за заборону герба України.