ua en ru

Опитування: 57% росіян надихнуло послання Путіна до Федеральних зборів

Опитування: 57% росіян надихнуло послання Путіна до Федеральних зборів Фото: Володимир Путін

Зі змістом послання Путіна знайомі 35% росіян

У 57% росіян послання президента РФ Володимира Путіна до Федеральних зборів викликало почуття надії і наснаги. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), передають "Известия".

Згідно з даними опитування, з вмістом послання Путіна знайома третина росіян - 35%. При цьому в минулому році інтерес до президентського послання був трохи вище.

34% опитаних зазначили, що Путін висловив слушні думки і пропозиції, але вони висловлювалися і раніше, реальних змін не відбулося. Тільки 1% опитаних зазначив, що не згоден з більшістю ідей.

Серед основних посилів виступи росіяни найчастіше відзначали висловлювання з приводу боротьби з тероризмом, введення санкцій проти Туреччини і продовження держпрограми "Материнський капітал". Кожна з тим набрала 13% голосів. Кожен десятий опитаний (10%) схвалив курс внутрішньої політики, 8% - розвиток сільського господарства і стільки ж - заходи, спрямовані на військову захист країни.

4% росіян сподобалися всі висловлені Путіним ідеї, а 40% не змогли виділити найбільш хвилюючі їх питання.

В опитуванні взяли участь 1,6 тисячі осіб з 132 населених пунктів 46 російських регіонів.

Нагадаємо, Володимир Путін 3 грудня 2015 року у своєму посланні до Федеральних зборів Російської Федерації не згадував про Україну.