ua en ru

Путін у своєму посланні до Федеральних зборів не згадав про Україну

Путін у своєму посланні до Федеральних зборів не згадав про Україну Фото: Володимир Путін

Президент РФ зосередився на темі Туреччини, боротьби з тероризмом і ситуації в Сирії

Президент Росії Володимир Путін сьогодні, 3 грудня 2015 року, у своєму посланні до Федеральних зборів Російської Федерації не згадував про Україну.

Так, на цей раз російський лідер обійшов увагу теми війни на Донбасі, анексії Криму та ідеї "Новоросії", тоді як у минулому році тема України займала значну частину його послання до російського парламенту.

Також чимало уваги Путін приділив Україні під час своєї підсумкової прес-конференції в середині грудня минулого року. Тоді російський лідер зачіпав теми війни на Донбасі, назвавши АТО "каральною операцією", висловлювався з приводу мінських угод, обміну полоненими, долі затриманої української льотчиці Надії Савченко та багато іншого.

У своєму сьогоднішньому посланні Путін більше зосередився на проблемі світового тероризму, ситуації в Сирії, а також приділив особливу увагу конфлікту з Туреччиною.

Зокрема, президент Росії натякнув владі Туреччини, що не обмежиться санкціями в якості реакції на збитий російський літак. Путін заявив, що не розуміє такі дії Туреччини: "тільки Аллах знає, навіщо вони це зробили... і, мабуть, Аллах вирішив покарати правлячу кліку в Туреччині, позбавивши її розуму і розуму".

Також російський лідер багато говорив про велич Росії: "Я не кажу, що любов до Батьківщини повинна засліплювати нас... Але російська повинен знати собі ціну... Зараз ми повинні згуртуватися і пам'ятати, що головне для нас - Росія".

Чимало часу Путін приділив та економічної ситуації в Росії, пропонуючи свої варіанти для виходу з ситуації. Зокрема, було порушено питання антиросійських санкції та необхідності імпортозаміщення. Путін попередив, що потрібно готуватися до того, що санкції можуть затягнутися надовго.