ua en ru

Оппозиція заявляє, що регламентний комітет не приймав рішення про позбавлення Власенка повноважень нардепа

Народні депутати від оппозиційних фракцій заявляють, що регламентний комітет не приймав рішення про позбавлення нардепа від "Батьківщини" Сергія Власенка повноважень нардепа. Про це йдеться у відповідній заяві, опублікованій на сайті "Батьківщини".

"Будь-яка інформація про те, що останніми днями відбулося засідання регламентного комітету, на якому розглядалося питання та приймалося рішення стосовно наявності підстав для позбавлення депутатських повноважень народного депутата України С. Власенка, є неправдивою та такою, що не відповідає дійсності. Ми відповідально стверджуємо, що жодного засідання регламентного комітету протягом лютого 2013 р. не проводилося, оскільки ми, як члени регламентного комітету, у відповідності до вимог діючого законодавства України, не були проінформовані ні про ймовірне його проведення, ні про орієнтовний порядок денний. З жодними рішеннями, більше того, навіть з проектами рішень регламентного комітету, які б стосувалися здійснення депутатських повноважень народним депутатом України Власенком, ми ознайомлені не були", - йдеться у заяві.

Депутати заявляють, що, такі дії можуть містити ознаки складу злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України, і свідчити про здійснення політичних репресій.

Нагадаємо, голова політради "Батьківщини" Олександр Турчинов заявив, що спікер Верховної Ради України відповідно до рішення регламентного комітету звернувся до ВАСУ щодо позбавлення повноважень депутата Власенка. Крім цього, нардеп від ПР Володимир Олійник заявив, що Рибак звернувся до суду щодо позбавлення мандату нардепа від ПР Андрія Веревського.