ua en ru

Опозиція вимагає оприлюднення інформації щодо звичайного власника ТВі

Лідери трьох опозиційних фракцій: "Батьківщина" Арсеній Яценюк, "Удар" Віталій Кличко та ВО "Свобода" Олег Тягнибок виступили із заявою, щодо ситуації на ТВі. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"23 квітня 2013 р. на телеканалі ТВі стався конфлікт, який може привести до істотних змін в інформаційному просторі України. Телеканал ТВі є одним з небагатьох засобів масової інформації, в повсякденній роботі якого втілювалися принципи свободи слова, право громадян на отримання достовірної і неупередженої інформації . ТВі обіймав об'єктивну і неупереджену позицію, транслював в ефір телепрограми, де критично оцінювалася діяльність різних політичних сил: як провладних, так і опозиційних. Саме за це ТВі дивилася, цінувала і підтримувала численна глядацька аудиторія", - йдеться у заяві.

В опозиції відзначають, що для суспільства вкрай важливо зберегти неупереджену редакційну політику телеканалу.

"Ми підтримуємо вимоги страйкуючих журналістів щодо прийняття редакційного статуту, який би зробив неможливим тиск на журналістів, втручання в їх професійну діяльність, зняття програм з ефіру і політичну цензуру на телеканалі", - йдеться у документі.

Крім того опозиція переконана, що у цивілізованому правовому вирішенні конфлікту зацікавлені всі: журналісти та інвестори.

Читайте також: Колектив телеканалу ТВі оголосив страйк