ua en ru

Опозиція в Київраді повинна здати мандати, - Яценюк (доповнення)

Опозиційні фракції в Київській міській раді повинні здати мандати. Про це заявив лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк, передає прес-служба партії.

"Опозиційні фракції звернуться до ЦВК з вимогою обнулення списків кандидатів у депутати Київської міської ради та складання мандатів, тому що ця Київрада неправомірна", - підкреслив Яценюк.

Він зазначив, що Президент України Віктор Янукович намагається будь-яким способом утримати владу в Києві до виборів 2015 р., "адже чудово знає, що ці вибори він програє, а мирним шляхом владу віддавати не збирається".

"А Попов новий Майдан у Києві організовувати не буде", - додав глава фракції "Батьківщина".

За його словами, рішення Конституційного суду про проведення Київських виборів у 2015 р. - це продовження делегітимізації влади у Києві і в цілому в Україні: "Цей Конституційний суд навіть перевершив попередників, які винесли рішення, що два терміни президента дорівнюють одному".

Саме тому, зазначив Яценюк, один з програмних принципів опозиції - ліквідація Конституційного суду, передача повноважень конституційної юрисдикції Верховному суду, притягнення до відповідальності суддів КС, "у тому числі за зміну Конституції без волі народу України, антиконституційне скасування пільг для українського та позбавлення громадян права обирати собі владу".

Читайте також: Опозиція захищатиме київські вибори в Раді та Венеціанській комісії