ua en ru

Опозиція визнала відсутність киян сьогодні під стінами Київради

Сьогодні під стінами Київради киян майже немає. Про це повідомив депутат Київради від фракції "Удар" Олексій Давиденко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, вимушений констатувати, що сьогодні на 9:00, на початок сесії киян під стінами мерії майже немає. Тобто, у них відібрали право на вибір, право обирати владу у м. Києві, й вони не приходять, щоб захистити ці права. Опозиція в повному складі є, вона є під стінами. Дехто, як я, просочилися через усі кордони з ранку до стін мерії, але цього замало, щоб завадити роботі нелегітимної сесії Київради. Насправді, дуже багато міліції, як у дворі, у стінах мерії, так і на фасаді. Я думаю, що навіть влада вважала, що кияни більш активні у відстоюванні своїх прав", - зазначив Давиденко.

Він також додав, що до Київради прийшли п'ять нардепів від "Удар", і зараз основне завдання провести їх в залу засідань.

"Для нас найбільше зараз завдання, це завести наших нардепів ВР до стін мерії, щоб вони з мандатом депутата ВР могли зайти всередину і якось заблокувати або вмовити депутатів не працювати, і дочекатися якихось більш доцільних раніше щодо роботи міської ради", - зазначив депутат від "Удару".

Він також додав, що така ситуація, як сьогодні триватиме найближчі два роки.

"Думаю, що найближчі два роки буде все так, як сьогодні. Тобто, більшість буде працювати і завозитися до будівлі мерії на автобусах, щоб якось туди потрапити, міліція буде рядами охороняти мерію. Воно, я маю надію, так працюватиме не довго, але до 2015 р.", - додав Давиденко.