ua en ru

Опозиція ухвалила звернення до країн Європи про застосування українською владою силових методів на виборах

Опозиційний уряд ухвалив звернення до представників європейських країн, в якому вказує на те, що українська влада застосовує силові методи на місцевих виборах. Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

Прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв наголосив, що "події, які відбувалися впродовж вчорашнього дня і цієї ночі, викликають велике занепокоєння та мають отримати відповідну оцінку у світі".
"Сьогодні ми всі є свідками повідомлень у ЗМІ про те, що на сотнях тервиборчкомів Партія регіонів за допомогою міліції та інших силових структур влаштувала бої локального значення за право подати першими документи на реєстрацію", - сказав він.
За пропозицією С.Соболєва ця інформація була включена до листа-звернення до представників парламентів європейських країн, який буде направлений вже сьогодні.
У свою чергу міністр опозиційного уряду Роман Зварич повідомив, що аналогічну заяву було передано вчора представникам моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, які зараз знаходяться в Україні, а на наступному тижні заява українських опозиційних партій буде оголошена на сесії ПАРЄ.