ua en ru

Опозиція не хотіла відправляти уряд у відставку, - Мартинюк

Опозиція насправді не хотіла відправляти уряд Миколи Азарова у відставку, адже напередодні не проводила жодної підготовчої роботи. Про це заявив народний депутат від фракції КПУ Адам Мартинюк в ефірі ток-шоу "Шустер Live" на телеканалі "Інтер".

"Чи хотіла опозиція відправити уряд у відставку? Як людина, яка дуже добре знає парламентське життя, скажу однозначно: не хотіла цього робити", - заявив Мартинюк.

Він зазначив, що дуже важливою є підготовча робота до розгляду питання, яке має бути розглянуте позитивно.

"Якби опозиція насправді хотіла б відставки уряду, то вона день і ніч ходила б до інших фракцій і переконувала б, доводила б, просила б - особливо позафракційних - казала б, що треба підтримати цю резолюцію недовіри. Але такої роботи абсолютно не було", - заявив він.

Тепер, за словами Мартинюка, опозиція покладає провину на комуністів, які не додали голосів для того, щоб уряд відправити у відставку.

"Навіть коли б всі комуністи були присутні і проголосували б 100%, все одно 20 голосів до відставки не вистачало б", - підкреслив депутат.

В то й же час він нагадав, що самі ініціатори відставки не були присутні у повному складі під час голосування за резолюцію недовіри.

"Чому ви, ініціатори, не прийшли і не проголосували у повному складі... Партія регіонів вміло використала опозицію. Це була змова, яка полягала у тому, щоб розглянути це питання, не дати позитивної відповіді, бо тепер уряд одержав індульгенцію мінімум до вересня... Адже якщо питання не одержало позитивного розглядання, то протягом цієї сесії уже ставити питання про недовіру уряду закон забороняє, хоча дехко і каже, що на наступному тижні це питання знову будемо розглядати", - заявив Мартинюк.

Читайте також: Парламент вичерпав свою можливість піднімати питання про відставку уряду протягом даної сесії, - Єфремов