ua en ru

Опозиція використовує димові шашки для штурму "Київради", - ПР

Народні депутати від "Батьківщини", "Свободи" та "Удару " намагаються увірватися в Київраду під прикриттям бойовиків і димових шашок. О десятій ранку перед початком сесії Київради представники опозиції почали штурмувати будівлю мерії. Вони намагаються прорвати міліцейський кордон з допомогою молодиків кримінальної зовнішності, які кидають димові шашки у правоохоронців. Поки міліції вдається утримати кордон, тому опозиціонери намагаються заблокувати рух автомобілів на Хрещатику.

Як зазначив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, "ті, хто сьогодні приходять до Київради з ножами, шилом, арматурою і димовими шашками навряд чи налаштовані на конструктивну роботу в інтересах городян, і навряд чи зможуть переконати людей, що всі ці знаряддя використані на користь міста і його мешканців".

За його словами, спроби загострити питання, пов'язані з діяльністю місцевого самоврядування у столиці, вже не здатні викликати зацікавленість суспільства.

"Спроби розкрутити цю ситуацію з часом дають все менший і менший ефект. Якщо влітку на блокування сесії прийшло певна кількість людей, то вдруге вже потужно виступили профспілки з вимогою дати можливість нормально працювати Київраді. А сьогодні мітинг зібрав небагатьох. І це зрозуміло. Тому що прості городяни на такі події не ходять. Сюди приходять налаштовані на бійку ультрас, але їх бійки не допоможуть вирішити проблеми міста", - зазначає депутат.

Разом з тим він переконаний, що Києву потрібні вибори.

"Кияни повинні мати можливість вибрати таке керівництво міста, з яким вони будуть ремонтувати дороги, розвивати транспорт і робити інші корисні справи ".

Однак, за словами депутата, це цілком залежить від опозиції.
"В середині Верховної Ради немає узгодженої, консолідованої позиції щодо варіантів вирішення питання місцевого самоврядування в Києві. У цьому питанні серед депутатів немає єдності. Немає єдності і зараз під стінами Київради, політичні сили, які там зібралися, окремо виступають, окремо коментують, окремо проводять конференції. Здається, що ті сили, які з трибуни парламенту заявляють про єдність, починають тягнути ковдру кожен на свою сторону, як тільки доходить до справ", - зазначає депутат.