ua en ru

Опозиція готує вкидання дезінформації про введення надзвичайного стану, - ПР

Народний депутат України, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Олег Царьов у вівторок, 17 грудня, під час брифінгу в кулуарах ВР повідомив, що опозиція готує вкидання дезінформації про введення надзвичайного стану.

"Відповідно до технології проведення "кольорових революцій" щодня повинні з'являтися новини, які будуть мобілізувати людей, підігрівати їх інтерес до різними заходів", - звернув увагу політик.

"Так, на суботу і неділю мій колега по парламенту Геннадій Москаль оголосив про те, що проти мене готується провокація і що зі мною має щось статися. І це нібито стане приводом для запровадження надзвичайного стану. До мене підійшли мої колеги, депутати з опозиційних фракцій - у мене там є друзі, з тієї інформації, яку вони мені повідомили, що сьогодні о 14.00 Андрій Кожем'якін проведе прес-конференцію, на який скаже, що в столиці стягуються війська в кількості 60-80 тисяч осіб. Всю ніч по команді лідера фракції Яценюка фальсифікувалася постанову про ведення надзвичайного стану. Цю команду він безпосередньо віддав своєму політтехнолога Олега Медведєва. Більше того, ніхто з них не знав, як писати таку постанову. Тому всю ніч в режимі суворої секретності вони обдзвонювали колишніх членів уряду з тим, щоб ця постанова виглядало більш-менш правдоподібно. І вони шукають людину, яка сьогодні о 18.00 на майдані оголосить загальну мобілізацію з тієї причини, що уряд нібито прийняв рішення про введення надзвичайного стану. Я бачу велику загрозу в тому, щоб під ці заклики не почалися нові провокації, продовжилися захоплення будівель", - зазначив депутат.

"Я особисто зустрівся з співробітниками МВС, СБУ, Міноборони, ми тільки що розмовляли з головою фракції ПР. Прийнято рішення, що міліція до Майдану не підійде. Звичайно ж, у нас є питання до того, що там відбувається, за нашими даними, там знаходяться озброєні люди, і ми розуміємо, що це становить загрозу для киян", - підкреслив він.
У той же час, за словами Олега Царьова, міліція не планує вживати будь-яких заходів щодо Майдану, виходячи з поточної ситуації.

"Що стосується опозиціонерів, то я запропонував би їм провести журналістів на 5 поверх Будинку профспілок і показати тих людей, які там знаходяться. За моєю інформацією, там знаходяться люди в камуфляжі, і вони нібито озброєні", - акцентував увагу політик.