ua en ru

Опозиція блокує трибуну та президію ВР

Депутати трьох опозиційних фракцій "Батьківщини", "Удару" і "Свободи" заблокували трибуну і президію Верховної Ради України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Повідомляється також, що депутати підперли стільцями двері до президії.

Згідно порядку денного парламентарі мали сьогодні розпочати роботу з години питань уряду про підготовки святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, а також з питання про стан доріг та заходи протипожежної безпеки. На порядку також передбачений звіт виконання держбюджету за 2012 р. і внесення змін до держбюджету на 2013 р. про зміну назви субвенцій. Міністерство фінансів також має представити проект основних напрямів бюджетної політики на 2014 р.

При цьому в інтерв'ю РБК-Україна народний депутат від фракції "Удар" Віктор Пинзеник зазначив, що вимоги опозиції залишаються незмінними.

Нагадаємо, вчора депутат опозиції заблокували роботу парламенту, вимагаючи, щоб Президент України Віктор Янукович особисто з'явився у ВР, представивши послання депутатам та українському народу. Також опозиції вимагає розглянути питань виборів у Києві і п'яти проблемним округах, призначивши їх на 27 жовтня 2013 р., і зняти з розгляду проблемні проекти законів, зокрема, про векселі.