ua en ru

Опозиційні депутати Київради прийшли на засідання, але закликають мітингувати за Тимошенко

Депутати Київради від "Удару" та "Батьківщини" на цей раз прийшли на пленарне засідання столичної мерії Як заявила депутат Тетяна Меліхова, їх завдання - брати участь у роботі міськради, проводити аудит підготовлюваних і прийнятих рішень і максимально ускладнювати життя опонентам.

"Наша позиція залишається незмінною - цей склад Київради нелегітимний. Однак, незважаючи на цей факт, ми будемо приймати участь у роботі сесії і комісій. Будемо проводити аудит усіх рішень, які готує до прийняття Київрада. Ми не дамо більшості комфортно працювати", - заявила лідер фракції "Батьківщина" в міськраді.

Разом з тим, вона зазначила, що вирішення проблем Києва не можна порівнювати з питанням асоціації з Європейським Союзом та звільнення Юлії Тимошенко.

"Питання, винесені на сесію Київради, за важливістю не можна порівнювати з питанням євроінтеграції. Це стосується кожної сім'ї. Ми закликаємо припинити засідання і разом з київською громадою піти до парламенту і змусити прийняти євроінтеграційні рішення, і не допустити виборчого правосуддя", - наголосила Меліхова.

На даний момент порядок денний сесії прийнято, "за" її затвердження проголосували 75 депутатів міськради. Як розповіла на брифінгу перед сесією секретар Київради Галина Герега, на сьогоднішньому пленарному засіданні депутати повинні навести лад з розміщенням зовнішньої реклами, виділити гроші на реконструкцію проспекту Перемоги, Андріївського узвозу та двох дитячих будинків сімейного типу. Крім того, у порядку денному кілька екологічних і соціальних питань.