ua en ru

До операції з доставки кокаїну з Аргентини в РФ причетний директор ФСБ, - The Telegraph

До операції з доставки кокаїну з Аргентини в РФ причетний директор ФСБ, - The Telegraph Фото: Микола Патрушев (warheroes.ru)

Микола Патрушев перевозив на своєму літаку валізи з кокаїном

Директор Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ Микола Патрушев причетний до операції з доставки з Аргентини в Росію валіз з кокаїном. Про це повідомляє британська газета The Telegraph.

Згідно з інформацією видання, колишній співробітник посольства Алі Абьянов зажадав повернути його речі в Росію.

"Російські служби безпеки домовилися про доставку, запрошену п-ном Абьяновым для перевезення літаком Патрушева, і начальник розвідки належним чином супроводжував валізи", - повідомляє видання.

Наголошується, що в той час Патрушев відвідав Аргентину. Публічно мета поїздки полягала у зустрічі з президентом Аргентини Маурісіо Макрі, де вони підписали меморандуми про взаєморозуміння.

Також повідомляється, що під час операції поліції вдалося заарештувати двох членів банди - Володимира Калмикова і Іштимира Хуздамова, які спробували забрати валізи в Росії. Екс-співробітник посольства Абьянов також був заарештований. Крім того, в Аргентині були взяті під варту співробітник поліції Буенос-Айреса Іван Близнюк і ще один росіянин Олександр Чикало.

Передбачуваного ватажка банди, російського бізнесмена, який фігурує в справі як "громадянин К", затримати не вдалося. В останні роки він проживав на території Німеччини, зазначає видання.

Нагадаємо, 23 лютого стало відомо про те, що в Аргентині заарештували дипломатичного представника Російської Федерації через знайдені 400 кг кокаїну поштою російського посольства.