ua en ru

В ООН заявили, що світове виробництво зернових може досягти нового історичного максимуму

В ООН заявили, що світове виробництво зернових може досягти нового історичного максимуму Фото: зернові (cfts.org.ua)

Очікується, що світові запаси зернових досягнуто рекордно високої позначки в 719 млн тонн

Індекс продовольчих цін знизився на 1,3%, внаслідок зниження цін на пшеницю і фуражне зерно, порівняно з липневим показником і склав у серпні 176,6 пункту. Про це повідомляє прес-служба продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Очікується, що світові запаси зернових досягнуто рекордно високої позначки в 719 млн тонн, що на 2% вище вже високого рівня при відкритті поточних сезонів. Згідно з прогнозами, світовий товарообіг зерна збільшиться більш ніж на 2%, досягнувши 403 млн тонн і нового історичного максимуму.

Згідно з інформацією ФАО, зниження значною мірою було зумовлено зниженням індексу цін на зернові на 5,4%, що відобразило різке падіння цін на пшеницю внаслідок покращення прогнозів по виробництву в чорноморському регіоні.

ФАО підвищила свій прогноз по світовому виробництву зернових до 2 611 млн тонн, що є рекордно високим показником.

Згідно "Зведенні пропозиції зернових та попиту на зернові", очікується, що світові запаси зернових також досягнуть свого історичного максимуму до кінця сезонів у 2018 році.

Нові оцінки відображають більш високі види на врожай пшениці, пов'язані з очікуваним збільшенням виробництва в Російській Федерації, яка з лишком перекриє зниження прогнозів по США і Канаді, а також перегляд прогнозів на врожай кукурудзи і ячменю в бік підвищення в Бразилії і Російської Федерації. Згідно з прогнозами ФАО світове виробництво рису в 2017 році досягне рекордно високого рівня.

Відмічено, що поряд з Індексом зернових Індекс цін на м'ясо ФАО впав на 1,2% за місяць, а Індекс цін на цукор знизився на 1,7% внаслідок сприятливих видів на урожай в провідних країнах-виробниках - Бразилії, Таїланді та Індії, а також ослаблення міжнародного попиту внаслідок високих тарифів, введених Китаєм та Індією.

Проте Індекс цін на рослинні олії ФАО виріс на 2,5%, чому сприяло зростання котирувань на пальмова, соєва, рапсова і соняшникову олію. Індекс цін на молочні продукти ФАО також виріс на 1,4% в порівнянні зі своїм липневим значенням, що обумовлено зростанням попиту на вершкове масло у Європі і Північній Америці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 липня по 1 вересня 2017 Україна експортувала більше 7,07 млн тонн зернових культур, в тому числі понад 3,7 млн тонн пшениці, ячменю - понад 2 млн тонн, кукурудзи - 1,1 млн тонн.