ua en ru

В ООН назвали число цивільних, потерпілих за рік від військових дій на Донбасі

В ООН назвали число цивільних, потерпілих за рік від військових дій на Донбасі Фото: Розмарі Дікарло (news.un.org)

Близько 35% жителів Донбасу постраждали від мін

За минулий рік від військових дій на Донбасі постраждали 167 цивільних
Про це заявила заступник Генсека ООН з політичних питань і питань розбудови миру Розмарі Дікарло, передає РБК-Україна.

На засіданні Ради безпеки ООН 18 лютого, де обговорюється питання настання бойовиків, Дікарло заявила, що застосування важкої техніки на Донбасі 18 лютого викликає тривогу.

"Сьогоднішнє тривожне повідомлення про серйозні порушення припинення вогню а також застосування важкої техніки викликає серйозну тривогу і нагадує про те, що під час відсутності серйозної політичної волі існує реальна небезпека того, що знову виникне насильство ... Збройний конфлікт на сході України, як і раніше веде до загибелі людей і поранень, серйозно обмежує свободу пересування і згубно позначається на базових правах людини ... в 2019 зафіксовано 167 постраждалих серед цивільного населення: 27 загиблих і 140 поранених ", - ска ала Дікарло.

За її словами, 63% громадян на Донеччині постраждали в результаті обстрілу з стрілецької зброї.

"І 35% постраждали внаслідок хв і вибухонебезпечних залишків війни", - додала вона.

Нагадаємо, Європейський союз закликав Російську Федерацію вплинути на підконтрольні їй збройні формування на Донбасі. Відреагувати на сьогоднішню атаку бойовиків закликала і президент Естонії Керсті Кальюлайд.

Як відомо, вранці 18 лютого збройні формування РФ атакували українські позиції. Під вогневим прикриттям російські бойовики перейшли до активних наступальних дій і зробили спробу прорватися через лінію розмежування.