ua en ru

Олійник запропонував створити робочу групу з представників усіх фракцій для вирішення питання щодо Тимошенко

Народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник запропонував членам Комітету Верховної Ради України з питань забезпечення правоохоронної діяльності та лідерів депутатських фракцій створити робочу групу для роботи над компромісним законопроектом, який визначив би подальшу долю екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Давайте будемо відвертими, як виходити з ситуації... Сьогодні ПР і ті позафракційні, які нас підтримують, не мають достатньої кількості голосів, щоб будь-який з цих законопроектів підтримати в сесійній залі. Комуністи відмовляються від співпраці і це очевидно. Ви, опозиційні фракції, теж не маєте достатньої кількості голосів. Що потрібно робити? А давайте звернемося до Коксу і Кваснєвському... Як вони, уповноважені від ЄС, визначать формули, як нам рухатися... то ми і підтримаємо", - сказав Олійник.

Він зачитав висновок місії Кокса-Квасьнєвського про ситуацію, що склалася, де вказується, що законопроект Анжеліки Лабунської є найкращим полем для створення компромісного варіанту рішення.

"Нам треба створити робочу групу з представників (фракцій) без камер, та маючи повноваження від політичних сил, від яких не можна відійти ні на крок... Тобто якщо ви скажете, що без обговорення та змін законопроект Лабунської ми приймаємо, я це не потримаю, тому що це політичний цинізм. Але це треба робити не за камерах, а треба взяти за основу приклад, коли ми створили робочу для прийняття закону про вибори", - резюмував нардеп.

Варто відзначити, що це його пропозицію одразу підтримав ще один член комітету, "регіонал" Віталій Журавський.