ua en ru

Олійник: Депутати можуть вже завтра внести зміни до регламенту і затвердити законопроекти про євроінтеграцію

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що сьогодні в парламенті повинна бути розблокована трибуна і відкрита 7-я сесія Верховної Ради України, а завтра парламентарії можуть приступити до законодавчої роботи: прийняти внесення змін до регламенту ВР, затвердити чотири законопроекти про лібералізацію візового режиму з ЄС і ухвалити постанову про євроінтеграційні прагнення України. Про це Олійник заявив РБК-Україна.

Зокрема, на запитання журналіста про те, чому парламент не приступив сьогодні до роботи, Олійник сказав: "Запитайте у опозиції. За всіма процедурам ми могли б сьогодні проголосувати постанову про євроінтеграцію - 400 голосів з гаком, і могли б прийняти низку законів... щодо безвізового режиму".

Він уточнив, що мова йде про ті законопроекти, які розробив і зареєстрував у Верховній Раді Кабінет міністрів України.

"Ми готові розглядати ці закони, і знайшли б варіанти, який не викликали б жодних протиріч і набрали б більше 300 голосів", - вважає Олійник.

Він також уточнив, що питання внесення змін до регламенту стояло би першим.

Нагадаємо, раніше народний депутат фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов заявив, що в регламент парламенту за наполяганням ПР повинні бути внесені зміни, відповідно до яких картка депутата, який не проставив свій підпис на столах реєстрації за 10 хвилин до початку засідання Верховної Ради, не буде брати участі у голосуванні парламенту.

Він зазначив, що це не єдина зміна, яке передбачається внести до регламенту, але "перше".

Читайте також: Депутати від ПР і КПУ залишаються в парламенті і готові приступити до роботи в будь-який момент, - Лук'янов