ua en ru

Окупований Севастополь може залишитися без аеропорту

Окупований Севастополь може залишитися без аеропорту Фото: аеропорт Бельбек може займатися тільки віп-клієнтами

Потенційні інвестори відмовляються обслуговувати регулярні авіаперевезення

Анексований Росією Севастополь може залишитися без аеропорту Бельбек. Про це повідомляє "КоммерсантЪ".

Потенційний інвестор "Акорд-інвест" не має наміру розвивати в Бельбеку регулярні авіаперевезення і хоче займатися тільки віп-клієнтами.


На першій зустрічі "влади" Севастополя з представниками "Акорд-інвесту", було названо кілька умов для інвестицій: обслуговування в аеропорту Севастополя тільки віп-авіаперевезень, передача функцій замовника в рамках програми по розвитку громадянського сектору "Акорд-інвесту" і АТ "Міжнародний аеропорт Сімферополь".

Інвестори були готові виділити кошти тільки в організацію роботи оператора аеропорту за умови обслуговування рейсів в існуючому будинку віп-терміналу Міноборони.

Самопроголошений уряд Севастополя не погодився на висунуті умови, оскільки пункт розвитку громадянського сектора Бельбеку був першочерговим.

"Влади" Севастополя написали в Мінекономіки РФ про невідповідність пропозицій інвесторів "соціально-економічним інтересам міста", однак результат звернення поки невідомий.

Так, віце-прем'єр РФ Дмитро Козак проведе в Сімферополі 15 липня дві наради, одна з яких буде присвячена розвитку аеропорту Бельбек. Зокрема, перед нарадою з Бельбеку спеціальна робоча група Міністерства транспорту обговорить питання розвитку громадянського сектора Бельбеку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Криму базується до 80 тисяч військових РФ.