ua en ru

Окупований Донбас має поступово перейти під міжнародний контроль, - Клімкін

Окупований Донбас має поступово перейти під міжнародний контроль, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (УНІАН)

За словами Клімкіна, інші концепції ведуть до того, що там збережеться російський протекторат

Окупований Донбас має поступово перейти під міжнародний контроль. Про це сьогодні на восьмому Національному експертному форумі Інституту Горшеніна повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми підготували наше спільне бачення. Я з Волкером (спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер, - ред.) перебуваю на зв'язку практично щодня...Курт буде продовжувати ці переговори...найближчим часом планується ще одна його зустріч (з помічником президента Російської Федерації Владиславом Сурковим, - ред.), ми знаходимося в тісній координації і будемо послідовно тиснути, але для нас найважливіше забезпечити, щоб Донбас поступово переходив під міжнародний контроль, який забезпечить безпеку і почнеться підготовка до виборів разом з нами. Інші концепції ведуть до того, що там збережеться російський протекторат", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Волкер назвав зустріч з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, яка відбулася в листопаді в Белграді "кроком назад".