ua en ru

Волкер вважає, що остання зустріч з Сурковим була "кроком назад"

Волкер вважає, що остання зустріч з Сурковим була "кроком назад" Фото: Курт Волкер (УНІАН)

У ході зустрічі співрозмовники обговорювали шляхи розв'язання конфлікту на Донбасі

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер назвав останню зустріч з помічником президента РФ Владиславом Сурковим "кроком назад". Про це він розповів в інтерв'ю Politico.

За його словами, в ході останніх переговорів з Сурковим у них була "дуже сердечна зустріч і хороша дискусія. Але це був крок назад".

"Росіяни знову повернулися до своєї першої пропозиції про розміщення охоронної місії ООН на Донбасі. Ситуація була такою. Росія у вересні запропонувала проект резолюції, в цьому реченні містився заклик до ООН захистити спостерігачів ОБСЄ. Зокрема, місія повинна була стежити за дотриманням режиму припинення вогню і контролювати висновок важкого озброєння з зони конфлікту", - сказав він.

Волкер зазначив, що "тепер, звичайно, всі знають, що режим припинення вогню на сході України не дотримується, а навпаки порушується кожну ніч".

Зазначимо, зустріч Суркова і Волкера відбулася 13 листопада в Белграді. У ході зустрічі співрозмовники обговорили шляхи вирішення конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальний представник США з питань України Курт Волкер планує зустрітися з помічником президента Російської Федерації Владиславом Сурковим в грудні 2017 року.