ua en ru

В окупованому Криму поновилися обшуки у кримських татар

В окупованому Криму поновилися обшуки у кримських татар Фото: в окупованому Криму поновилися обшуки

Поліцейські проводять обшуки в будинках кримських татар

В окупованому Російською Федерацією Криму поновилися обшуки. Про новий факт обшуків у місцевих жителів півострова повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедля в Facebook.

"Виявляється ввічливі поліцейські з ранку провели обшук і в будинку Усеїнової Айше в Холодовці. Подробиці обіцяли повідомити пізніше, хоча і так вже і так не дуже рано! Може така форма побажання Доброго ранку, хто його знає, хоча гобліноїди з повністю кримінальної структури знають!", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляє сайт "15 хвилин", Смедля також повідомляв про повторний обшук у будинку Муедіна Альвапова, обвинуваченого в підпалі автомобілів. У ході обшуку у Альвапова були вилучені одяг і взуття.

"Наріман Джелял, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, характеризуючи сім'ю Альвапових, розповів, що у них активна громадянська позиція. Вони постійно брали участь у різних суспільно-політичних заходах. Є припущення, що саме з політичних поглядів Муедіна і його брата Мустафу переслідують "правоохоронці", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФСБ порушила справу про екстремізм проти кримського журналіста.