ua en ru

В окупованому Криму силовики затримали 60 осіб

В окупованому Криму силовики затримали 60 осіб Фото: Центральний ринок в Сімферополі

Серед затриманих у Сімферополі виявилися журналіст, правозахисник і працівники ринку

У місті Сімферополь окупованого півострова Крим силовики під час рейду на Центральному ринку затримали 60 осіб. Про це заявив журналіст Антон Наумлюк Twitter.

"В Сімферополі рейди на ринках. Затримано 60 осіб, разом з журналістом і правозахисником, які фіксували", - повідомив журналіст.

Згідно з інформацією "Радіо Свобода" з посиланням на Наумлюка, людей доставили в будівлю Центру з протидії екстремізму (Центру "Е"), де вже перебувало кілька десятків затриманих.

Так, серед затриманих виявилися правозахисник Андрій Крисько та журналіст Тарас Ібрагімов, які фіксували рейд силовиків на Центральному ринку. У них вилучили паспорти, і зараз вони разом з кількома десятками затриманих знаходяться в будівлі.

Ібрагімова раніше вже затримували у Сімферополі співробітники "Центру Е", однак після уточнення особистих даних і перевірки прес-карти, журналіста відпустили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна прикордонна служба України підтвердила факт затримання українського судна "Рибак Херсона" в окупованому Криму. Судно затримали за те, що нібито судно порушило кордон, хоча це - админграница з тимчасово окупованою територією.