ua en ru

На окупованому Донбасі чверть жителів відчуває нестачу продовольства, - ООН

На окупованому Донбасі чверть жителів відчуває нестачу продовольства, - ООН Фото: жителі Донбасу зіткнулися з нестачею продуктів харчування (icrc.org)

У підконтрольних Україні районах Донбасу 15% жителів не вистачає їжі

Приблизно 25% жителів окупованого Донбасу відчувають нестачу продуктів харчування, передає Центр новин ООН з посиланням на попередні оцінки рівня продовольчої безпеки, які провело Управління по координації гуманітарних питань.

Повідомляється, що приблизно 800 тис. жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей відчувають дефіцит продуктів харчування, при цьому 170 тис. з них гостро потребують продовольства. Також повідомляється, що найскладніша ситуація в Донецькій області.

У той же час, за даними ООН, складна ситуація з дефіцитом продуктів харчування спостерігається і в підконтрольних Україні районах Донбасу, де частка мешканців, яким не вистачає їжі, зросла вдвічі - з 7 до 15%.

Нагадаємо, раніше в ООН повідомили, що майже 600 тис. українців в зоні АТО не отримують пенсій та соціальних виплат. При цьому 50 тис. людей з інвалідністю з числа внутрішніх переселенців особливо вразливі. У той же час, їм доводиться стикатися з додатковими труднощами і часто з дискримінацією.