ua en ru

Окупанти підірвали одну дамбу, але вода в Крим все одно не піде, - глава розвідки

Окупанти підірвали одну дамбу, але вода в Крим все одно не піде, - глава розвідки Фото: Вода в Крим через Північно-Кримський канал не піде (facebook)

Вода по Північно-Кримському каналу в Крим піти не зможе, оскільки система гідротехнічних споруд дуже складна. І навіть те, що окупанти підірвали одну дамбу – не допоможе.

"Це спроба Росії, я думаю, ні для кого не новина. Вони спробують подати воду в окупований Крим, оскільки все ж прекрасно розуміють, що всі їхні казки про те, що за ці роки вони розв'язали питання з водою – не більше ніж пропагандистський крок", - сказав глава розвідки.

Він пояснив, чому вода не піде в Крим навіть після того, як окупанти підірвали дамбу.

"Вони підірвали одну з дамб, частково вода пішла, скажімо так, по Північно-Кримському каналу. Але вода просто не може сама йти - це треба розуміти. Це складна система гідротехнічних споруд, що вимагає перекачування насосними станціями. Тобто, просто так вода туди не пішла і не піде", - пояснив генерал Буданов.

Всі оперативні та тільки перевірені новини без російської пропаганди та фейків - в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!

Перемога буде за нами! Слава Україні!