ua en ru

Окупанти впевнені, що Україна подасть воду в Крим

Окупанти впевнені, що Україна подасть воду в Крим Фото: Сергій Аксьонов (kremlin.ru)

Підконтрольний Росії глава окупованого Криму Сергій Аксьонов стверджує, що Україна подасть воду на півострів. При цьому він заявив, що в питаннях водопостачання на Україну не розраховують.

Про це Аксьонов написав Facebook, реагуючи на заяву МЗС України, що дніпровська вода буде подана до Криму лише після деокупації півострова.

"Підкреслю, що в питаннях, пов'язаних з водопостачанням півострова ми розраховуємо тільки на свої сили та свою країну. Тому в підходах до розв'язання цих питань виходимо з можливостей і ресурсів Криму та Росії. Впевнений, що системні рішення, які дозволять Криму раз і назавжди закрити проблему вододефіциту, будуть знайдені", - заявив Аксьонов.

За його словами, дніпровська вода буде подана в Крим після того, як "Україна звільниться від окупаційного режиму, який сьогодні править сусідньою країною і сам знаходиться під зовнішнім управлінням".

Нагадаємо, раніше в МЗС України заявили, що під приводом "гуманітарної необхідності" російській окупаційній владі в Криму не вистачає води на прискорений розвиток військових об'єктів. Україна водопостачання відновить тільки після деокупації півострова.

Зазначимо, ООН вважає Росію відповідальною за забезпечення жителів окупованого Криму питною водою.

Також раніше в Мінреінтеграції заявили, що Росія фактично забирає воду у простих жителів Криму для потреб армії.