ua en ru

Окупанти планують наступати на півдні: відомо про першу спробу

Окупанти планують наступати на півдні: відомо про першу спробу Фото: окупанти зробили спробу наступу у напрямку Лозового (Getty Images)

Російські окупаційні війська, як і очікувалося, на Херсонському плацдармі почали виявляти активність, нарощуючи обстріли. Зокрема, було здійснено дуже невдалу спробу наступу у напрямку Лозового.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СтратКом ЗСУ.

"Протягом останньої доби триває зосередження сил і засобів на Миколаївському та Криворізькому напрямках, що лише підтверджує версію про намір окупантів не лише тримати оборону та блокувати контрнаступ ЗСУ, а й вести контрнаступальні та наступальні дії", - йдеться в повідомленні.

Виходячи з перекидання сил та засобів через Берислав, як пояснюють у відомстві, окупанти мають намір посилити тиск на плацдарм ЗСУ на лівому березі Інгульця, зокрема, в районі Давидів Брід.

"Минулої доби в цьому напрямку було перекинуто мінімум 60 одиниць техніки", - додають у "СтратКомі".

"Також були зафіксовані у великій кількості 203-мм САУ 2С7 "Піон", в районі Херсона чисельністю 8 одиниць. Також фіксувалося присутність і на правому березі цілого дивізіону - 18 одиниць.

"Присутність САУ 2С7 "Піон" говорить про те, що противник, по-перше, намагається вийти на якийсь паритет із далекобійною артилерією ЗСУ, по-друге - що РОВ готуються знищувати укріп райони", - кажуть у відомстві.

У "СтратКомі" припускають, що окупанти, враховуючи накопичені сили, матимуть якийсь ситуативний успіх на самому початку свого руху.

"Відсутність повноцінної системи управління та системи забезпечення передових підрозділів, кількість яких за 2 тижні зросла більш ніж у 2 рази, а також повноцінної логістики і є тим виступом, про який ця маса оступиться. В принципі, вони вже оступилися, вирішивши триматися за правий берег зубами та пазурами, замість того, щоб виявити "жест доброї волі", - констатують в відомстві.