ua en ru

Окупанти обстріляли центр Харкова: зафіксовано вісім прильотів, є загиблі

Окупанти обстріляли центр Харкова: зафіксовано вісім прильотів, є загиблі Фото: окупанти обстріляли центр Харкова (Getty Images)

Російські військові вранці обстріляли центральну частину Харкова. Усього зафіксовано дев'ять прильотів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram мера Харкова Ігоря Терехова.

Окупанти вдарили по місту з артилерії. За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, на цей час відомо про чотирьох загиблих, також як мінімум чотири людини поранені. Інформація про постраждалих уточнюється.

В результаті обстрілу сталася пожежа в одному з найулюбленіших місць відпочинку харків'ян. Прилетіло і до ще одного місця відпочинку - вибиті вікна в навколишніх будинках.

Оновлено (10:40)

Ігор Терехов також повідомив, що зафіксовано приліт поряд з п'ятиповерховим житловим будинком, також є потрапляння до одного з дошкільних навчальних закладів у центрі міста. За його даними, є інформація про трьох загиблих і чотирьох поранених.

Оновлено (10:46)

Терехов також додав, що внаслідок удару кількість загиблих збільшилася до п'яти осіб, поранення отримали щонайменше семеро.

Оновлено (10:51)

За даними Олега Синєгубова, кількість постраждалих внаслідок сьогоднішнього обстрілу центральної частини Харкова попередньо досягла 4 загиблих та 9 поранених. На місці працюють усі екстрені служби, потерпілим надається допомога. Інформація уточнюється.

Оновлено (10:59)

Мер Харкова повідомив, що після обстрілу виникла пожежа у житловому будинку в центрі Харкова. За словами рятувальників, є постраждалі - таким чином їх кількість зростає.

Оновлено (13:04)

За словами спікера Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, внаслідок ранкового обстрілу загинуло четверо людей. Двоє людей загинуло в громадському місці відпочинку, ще двоє загиблих - на вул. Культури біля багатоповерхового житлового будинку. Також 11 людей поранено.

Обстріл вівся з далекобійної ствольної артилерії "Піон" калібром 203 мм.

Оновлено (15:23)

За інформацією Харківської ОВА, внаслідок ранкових обстрілів російськими військовими центру Харкова двоє поранених - у важкому стані. Стан п'ятьох людей медики оцінюють як середній, у пацієнтів переважно уламкові травми м’яких тканин.

Решта постраждалих - у задовільному стані. Лікарі надають травмованим усю необхідну допомогу.