ua en ru

ОГХК навмисне намагаються заплямувати репутацію, щоб зірвати приватизацію, - Сомов

ОГХК навмисне намагаються заплямувати репутацію, щоб зірвати приватизацію, - Сомов Фото: Артур Сомов (прес-служба)
Автор: РБК-Украина

АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" найближчим часом буде виставлена на приватизацію. Через це компанію навмисно намагаються заплямувати репутацію, щоб зірвати приватизацію.

Про це заявив т.в.о. АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Артур Сомов в колонці на РБК-Україна.

За його словами, після оприлюднення інформації про приватизацію ОГХК у соціальних мережах та онлайн-ЗМІ покотилась хвиля фейків про те, що підприємство нібито в обхід санкцій продає титановмісну сировину до Криму.

"Вочевидь, напередодні аукціону компанії навмисне намагаються заплямувати репутацію, аби зірвати приватизацію. Чи готова Україна отримати прибуток в розмірі щонайменше 3,7 млрд грн, чи готова ОГХК до приватизації, та як намагаються перешкодити проведенню аукціону з продажу?" - наголосив Артур Сомов.

Він також наголошує: у приватизації як масштабного змінотворчого процесу є прихильники і критики. Другі роблять спроби зірвати проведення аукціону і для цього намагаються створити якомога більше негативу навколо компанії.

"Щодо торгівлі на Крим ОГХК має чітку позицію: передовсім ми є українським підприємством і не підтримуємо агресію Росії проти нашої держави та окупацію Криму. ОГХК на санкційні території сировину не поставляє. До того, в угодах із нашими клієнтами є умова неможливості здійснювати перепродаж нашої сировини на санкційні території", - додав т.в.о. голови правлання ОГХК.

Попри ситуацію, що склалась, Сомов переконаний: якими б винахідливими не були диверсії дрібних конкурентів компанії, свій статус на міжнародному ринку ОГХК ніколи не втратить.

"Серед наших нинішніх клієнтів глобальні гіганти: Chemours, Boeing, Lincoln Electric. Лідери світової хімічної та авіабудівельної галузей зацікавлені в купівлі українського ільменіту та рутилу. Потенційні інвестори знають, що ОГХК здатна якісно забезпечити цей попит. Тому не маю сумніві в успіху приватизації", - резюмував Сомов.