ua en ru

В Офісі генпрокурора повідомили, скільки дітей загинули через військовий конфлікт на Донбасі

В Офісі генпрокурора повідомили, скільки дітей загинули через військовий конфлікт на Донбасі Фото: заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов (УНІАН)

На Донбасі з початку збройного конфлікту загинули 34 дитини. Ще близько 100 дітей отримали поранення, 18 з них - інвалідність.

Про це в інтерв'ю "Цензор.Нет" повідомив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

"У Луганській і Донецькій областях на цей час встановлена загибель 34 дітей, поранених - близько 100. Інвалідність отримали 18", - повідомив Мамедов.

За його словами, зараз понад 33 тисячі мають статус "Діти війни". Цей статус дає потерпілому можливість безкоштовного харчування в школі.

"Насправді, діти війни - це дуже трагічна і болюча проблема, яку ми вивчаємо в рамках нашої координації з правоохоронними органами. На лінії зіткнення проживають близько 37 тисяч дітей. Вже зараз потрібно думати, як вони будуть інтегровані в мирне життя", - зазначив заступник генпрокурора.

Мамедов заявив, що відповіді на ці питання міг би дати інструмент перехідного правосуддя. Його проект Концепції знаходиться на розгляді в офісі президента.