ua en ru

Офіс Уповноваженого з прав людини буде збирати відмови від переїзду в ОРДЛО, - Геращенко

Офіс Уповноваженого з прав людини буде збирати відмови від переїзду в ОРДЛО, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Люди відмовляються переїжджати у ОРДЛО в рамках обміну заручників

Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини приєднається до збору свідчень людей, які відмовляються переїжджати на окуповані території в рамках обміну заручників. Про це сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам вдалося в Мінську досягти домовленості, що до цієї місії, яка буде проходити під повним контролем ОБСЄ, яка безпосередньо залучена в мінський процес, приєднається офіс Уповноваженого ВРУ з прав людини. Вже сьогодні ми проводимо технічну нараду про те, як відбуватиметься цей збір відмов людей, які не бажають переїжджати на окуповані території ", - заявила Геращенко.

За її словами, раніше представники ОРДЛО, контрольовані РФ, категорично відмовилися від залучення до цієї місії міжнародного комітету Червоного Хреста і скасували домовленість про залучення до процесу комітету спеціальної місії ООН з прав людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість незаконно утримуваних в ОРДЛО українських заручників зросла до 126 осіб за рахунок цивільних осіб.