ua en ru

ОЕСР закликає Панаму ввести міжнародні стандарти прозорості

ОЕСР закликає Панаму ввести міжнародні стандарти прозорості Фото: від Панами вимагають виконання зобов'язань із дотримання міжнародних стандартів

Країну назвали останнім великим ухильником, що дозволяє приховувати офшорні активи від податкових органів

Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) висунула Панамі вимогу запровадити міжнародні стандарти для запобігання ухиленню від сплати податків. Про це генсек ОЕСР Анхель Гурріа заявив у вівторок, 5 квітня, у Берліні на зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель з очільниками міжнародних фінансових та економічних організацій, передає DW.

"Панама є останнім великим ухильником, все ще дозволяє приховувати офшорні активи від податкових і правоохоронних органів", - зазначив Гурріа.


При цьому в ОЕСР переконані, що Панама не виконала взяті на себе зобов'язання виконувати міжнародні стандарти прозорості.

"Панама повинна привести свої справи до ладу, невідкладно ввівши ці стандарти", - вважає Гурріа.

Ангела Меркель вважає, що офшорний скандал дав можливість зрозуміти, чи достатнім є кримінальне законодавство у сфері ухиляння від сплати податків.

Водночас у Франції заявили, що повернуть Панаму в "чорний список" країн, що не відповідає міжнародним стандартам податкової прозорості, у відповідь Панама пообіцяла "відплату".

Нагадаємо, прокуратура Панами перевірить компанію Mossack Fonseca у зв'язку з публікаціями щодо діяльності зареєстрованих нею офшорних компаній.