ua en ru

Жодна адміністрація США не була так розділена, як при Трампу, - екс-радник президента

Жодна адміністрація США не була так розділена, як при Трампу, - екс-радник президента Фото: президент США Дональд Трамп (Gage Skidmore)

Команда Трампа розчарована порядком денним Конгресу

Колишній радник президента США Дональда Трампа зі стратегічних питань Стівен Беннон розповів в інтерв'ю газеті The Washington Post про розбіжності всередині адміністрації президента США.

"Жодна адміністрація в історії не була настільки розділена між собою з приводу напряму, в якому вона має рухатися", - сказав він.

Беннон також додав, що команда Трампа розчарована порядком денним Конгресу, який більше узгоджується з традиційними республіканськими пріоритетами, ніж з тими цілями, які проголошує американський лідер.

"Якщо члени Республіканської партії на Капітолійському пагорбі будуть підтримувати ідеї президента, а не свої цілі, то це буде одна велика щаслива родина", - зазначив колишній радник Трампа.

Як зазначає видання, відставка Беннона виявила глибокі тріщини в Республіканській партії Трампа, в Білому домі та за його межами.

Ці відмінності, як і раніше, наносять шкоду ефективності Трампа, коли він намагається почати розробку законодавчого порядку денного в той час, коли відносини з лідерами республіканських конгресів серйозно спотворюються - в основному через поведінку президента, в тому числі його реакції на смертоносне насильство в Шарлоттсвіллі.

Нагадаємо, в Білому домі підтвердили звільнення головного стратега Трампа.