ua en ru

У Білому домі підтвердили звільнення головного стратега Трампа

У Білому домі підтвердили звільнення головного стратега Трампа Фото: Білий будинок (outreach.senate.gov)

Звільненням Стіва Беннона зайнявся нещодавно призначений начальник штабу Джон Келі

В Білому домі підтвердили, що президент Дональд Трамп у п'ятницю звільнив свого головного стратега Стівена Беннона. Про це повідомляє Reuters.

"Начальник штабу Білого дому Джон Келлі і Стів Беннон взаємно погодилися сьогодні - це останній день Стіва. Ми вдячні за його службу і бажаємо йому всього найкращого", - заявила в п'ятницю прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Як зазначає агентство, посилаючись на посадові особи Білого дому, "розправитися з суперечками та фракційною боротьбою" Трамп направив свого нещодавно призначеного начальника штабу Джона Келлі. Ймовірно, мова йде про висловлювання Беннона, в яких він називав білих расистів "маргінальними клоунами", радив Трампу стримати войовничість на адресу Північної Кореї, а також перейти в наступ у "економічній війни" з Китаєм.

Раніше повідомлялося про те, що Беннон був ключовим радником загальної виборчої кампанії Трампа і був сильним, але спірним чиновником у суперечливій адміністрації глави США.

Зокрема, Беннон підштовхував Трампа до виконання своїх передвиборних обіцянок. У той же час, він мав протиріччя з деякими з найближчих радників Трампа, включаючи зятя президента Джареда Кушнера.

Нагадаємо, головний стратег Трампа покидає свій пост в Білому домі.