ua en ru

Один з викрадачів чиновника УЗ є громадянином Росії, - Аваков

Один з викрадачів чиновника УЗ є громадянином Росії, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Викраденого утримували в бункері в одному з сіл Київської області

Один з двох затриманих викрадачів чиновника "Укрзалізниці" Валерія Людмирського є громадянином Росії. Про це у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"За підозрою в участі у злочині затриманий громадянин РФ (дагестанець) та громадянин України. Проводяться заходи по розшуку та затримання організатора та замовника злочину", - повідомив Аваков і додав, що кримінальну справу перекваліфікували з умисного вбивства на викрадення і вимагання.

За його словами, Людмирського виявили в селі Фастовець Київської області в підвальному бункері на території приватного будинку. Бункер складався з двох камер, він обладнаний вентиляцією, освітленням, водопостачанням і каналізацією, броньованими дверима та постійним відеоспостереженням.

"У сусідній камері вилучено автомат Калашникова, магазини для нього, пістолети іноземного виробництва, підствольний гранатомет з гранатами і кілограм тротилу. За словами потерпілого, його били тільки під час викрадення, в інший час фізичних тортур не застосовувалося. В даний час потерпілий знаходиться в лікарні, за словами лікарів, його життю і здоров'ю нічого не загрожує", - зазначив Аваков.

Він також додав, що організатор та члени його групи прибули в Україну легально в 2015 році. Для викрадення вони завербували громадянина України, мотивували його прийняти іслам і купили приватний будинок у селі, в підвалі якого обладнано бункер для тривалого утримання заручників.

Поліція Києва звільнила Валерія Людмирского, якого викрадачі 8 місяців утримували в заручниках заради викупу 10 міллі...

Опубліковано Arsen Avakov 27 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, поліція звільнила утримуваного в заручниках главу департаменту УЗ.