ua en ru

У Одеській області поліція проводить перевірку за фактом займання виноградників

У Одеській області поліція проводить перевірку за фактом займання виноградників Фото: згорівший виноградник (od.npu.gov.ua)

Подія сталася в селі Шабо Білгород-Дністровського району

Поліція проводить перевірку за фактом займання виноградників в Одеській області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції Одеської області.

Зазначається, що сьогодні 25 серпня, до Білгород-Дністровського відділу поліції звернувся житель села Шабо з заявою про те, що невідомі напередодні ввечері підпалили його виноградник. На місце події була відправлена слідчо-оперативна група.

"Під час огляду встановлено, що територія, на якій сталася пожежа, знаходиться за межами населеного пункту. Зовні вона схожа на покинуті виноградники та поросла сухою травою, яка в деяких місцях вигоріла. При цьому кущі винограду не пошкоджені", - повідомили в поліції.

Відзначається, що при огляді місця події сторонніх предметів, паливно-мастильних або легкозаймистих речовин не виявлено.

"Подію зареєстровано у встановленому законом порядку. Триває перевірка", - зазначили у відомстві.

У Одеській області поліція проводить перевірку за фактом займання виноградників

Раніше французький винороб Крістоф Лакарен заявив, що у п'ятницю ввечері невідомі підпалили його виноградники, згоріло 20 гектарів насаджень.

Лакарен понад 10 років мешкає у селі Шабо в Одеській області. Плантації виноградників частково перебувають на його землі, частково - на орендованій з 2007 року, саме за орендовану ділянку і тривають земельні суперечки.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Одеській області співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, який зберігав арсенал зброї та боєприпасів. Правоохоронці встановили, що місцевий мешканець налагодив нелегальний бізнес із продажу засобів ураження.