ua en ru

В Одеській області викрили чоловіка, який незаконно торгував зброєю

В Одеській області викрили чоловіка, який незаконно торгував зброєю Фото: вилучені боєприпаси (ssu.gov.ua)

Місцевий мешканець налагодив нелегальний бізнес із продажу засобів ураження

В Одесікій області у чоловіка співробітники Служби безпеки України викрили арсенал зброї та боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що місцевий мешканець налагодив нелегальний бізнес із продажу засобів ураження. Клієнтів ділок підшуковував на тематичних інтернет-форумах.

"Оперативники спецслужби затримали зловмисника на під час спроби реалізації чотирьохсот грамів пластиду, двох електродетонаторів, гранати Ф-1 із запалом та тридцяти дев`яти набоїв калібру 7,62 мм. Під час подальших слідчих дій співробітники спецслужби вилучили із облаштованого одеситом схрону ще два гранатомети РПГ-22, протипіхотну міну МОН-50, десяток ТШ-200 та ТШ-400, шістсот грамів пластиду, чотири детонатори та саморобний вибуховий пристрій", - йдеться у повідомленні.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в ніч на 20 серпня в Харкові невідомий влаштував стрілянину в мерії. В результаті інциденту постраждали охоронець і патрульний, який приїхав на виклик. Згодом співробітник поліції помер. Патрульні застосували табельну зброю і знешкодили стрілка, його особа встановлюється.