ua en ru

В Одеській області горів національний природний парк

В Одеській області горів національний природний парк Фото: пожежа (УНІАН)

Одночасне займання сталося у 8 точках очеретяних заростей

В Одеській області в п'ятницю, 6 жовтня, сталася пожежа в Нижньодністровському національному природному парку. Про це повідомив директор природного парку "Тузлівські лимани" Іван Русев на своїй сторінці в Facebook.

"В 18-10 відбулося одночасне займання у 8 точках очеретяних заростей в заповідній зоні Нижньодністровського національного природного парку. Прямуючи в бік Одеси я з автотраси Одеса-Рені помітив загоряння спочатку в зоні північного берега Дністровського лиману. Туди можна потрапити тільки на катері", - написав він.

За словами Русєва, ще два загоряння національного парку знаходилися в зоні р. Біляївка.

УМИСНИЙ ПІДПАЛ ЗАПОВІДНИХ ТЕРИТОРІЙ НА ДНІСТРІ Нещодавно, в 18-10 відбулося одночасне займання у 8 точках тр...

Опубліковано Ivan Rusev 6 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, 18 вересня в Черкаській області була оголошена надзвичайна ситуація через масштабну пожежу торфполів в районі селища Ірдинь. На місці події були виявлені вогнища згорілої сухої рослинності на площі близько 51 га. Також зафіксовані вогнища загоряння торф'яного грунту.

У зв'язку з цим в районі селища Ірдинь було розгорнуто постійно діючий зведений загін, до складу якого увійшли 4-х підрозділів управління ДСНС з обласного центру, а також пожежники з Білозерського та Дубиивського лісництв та місцева пожежна команда з селища Ірдинь.

Зазначимо, що 29 вересня в Полтавській області загорілися торф'яники на площі 70 га