ua en ru

У Полтавській області на площі 70 га горить торф

У Полтавській області на площі 70 га горить торф Фото: пожежа (dsns.gov.ua)

Торф горить в селі Строкачи

У Полтавській області горять торф'яники на площі 70 га Про це повідомили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій в області.

"29 вересня о 20:00, в результаті пожежі на відкритій території сухої трави та очерету поблизу. Строкачи Семенівського району, виникло горіння поверхневих покладів торфу на площі 70 гектарів", - йдеться в повідомленні.

altalt

Фото: у Полтавській області горить торф (poltava.dsns.gov.ua)

Нагадаємо, раніше в Черкаській області у понеділок, 18 вересня, була оголошена надзвичайна ситуація через масштабної пожежі торфполей в районі селища Ірдинь.

"Проведеної мобільно-оперативною групою Управління розвідкою, на місці події виявлені вогнища згорілої сухої рослинності на площі близько 51 га. Також зафіксовані вогнища загоряння торф'яного ґрунту", - заявили в ДСНС.

У понеділок ввечері в районі селища Ірдинь було розгорнуто постійно діючий зведений загін, до складу якого увійшли 4-х підрозділів управління ДСНС з обласного центру, а також пожежники з Білозерського та Дубиивського лісництв та місцева пожежна команда з селища Ірдинь.