ua en ru

Одеський обком КПУ нагадав Ірині Фаріон, що в Одесі заборонена пропаганда неонацизму і нацистська символіка

Одеський обком КПУ нагадав нардепу від "Свободи" Ірині Фаріон, що в Одесі заборонена пропаганда неонацизму і нацистська символіка. Про це йдеться в повідомленні Одеського обкому КПУ.

Зазначимо, Фаріон має намір найближчим часом відвідати Одесу для презентації своєї книги "Мовна норма: знищення, пошук, віднова". "У місті, де традиції інтернаціоналізму, дружби і добросусідства всіх народів з давніх пір увійшли в плоть і кров багатонаціонального населення, цей візит розглядається як нахабний виклик. Одесити категорично проти того, щоб заїжджі емісари повчали їх, якою мовою вони повинні спілкуватися , кого в нашій історії повинні вважати героями і кого ненавидіти ", - йдеться в повідомленні.

"Не зайвим буде нагадати поборниці "расової чистоти", що Одеська обласна рада з ініціативи комуністів прийняла нещодавно постанову, що забороняє на території області пропаганду неонацизму і нацистську символіку.

Однак звертає на себе увагу наступний факт: презентація книги має відбутися в конференц-залі ресторану "Банкірський дім", що належить відомому підприємцеві Леоніду Климову. Останній є нардепом, активним функціонером Партії регіонів ... Ми вважаємо неприпустимим яке б то не було сприяння з боку партії влади розгортанню діяльності неофашистських сил. Ми вимагаємо від неї - проявити нарешті політичну волю і, відповідно до норм міжнародного права, заборонити в Україні діяльність ВО "Свобода" та інших неофашистських організацій ", - йдеться в повідомленні.