ua en ru

Одеські прикордонники затримали в Чорному морі яхту, викрадену в Італії

Одеські прикордонники в районі Кінбурнської коси в Чорному морі затримали викрадену в Італії яхту. Про це повідомляє ТСН.

Як повідомляє Держприкордонслужба, коли правоохоронці виявили корабель, екіпаж яхти ігнорував всі їхні сигнали і на великій швидкості рухався вздовж Кінбурнської коси у бік острова Первомайський в Чорному морі.

Після практично години погоні прикордонники наздогнали і зупинили плавзасіб. Під час попередньої перевірки було встановлено, що ця моторна яхта вийшла з румунського порту Суліна під прапором Італії. На борту знаходилися дві людини, один із яких був громадянином Італії, а інший - громадянином Молдови.

Згодом виявилося, що саме італієць є капітаном яхти, проте, документи на право керування цим плавзасобом у нього відсутні. За його запевненням, перегнати яхту в Україну вони вирішили для додаткового заробітку і прямували до Каховки (Херсонська область) в один з яхт-клубів для оформлення всіх необхідних документів для тимчасового ввезення яхти на територію України.

Однак українські прикордонники направили запит в польовий офіс місії Європейського Союзу EUBAM (місія ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні). Там повідомили, що насправді яхта належить зовсім іншому громадянину Італії, а кілька днів тому у нього викрали.

Після цього на капітана яхти прикордонники склали адміністративні документи, а за фактом крадіжки поінформували представників митниці та міліції. На сьогодні яхту вилучено, її попередня вартість оцінюється в близько 2,5 млн грн. Тривають слідчі дії.