ua en ru

Одеський суд заочно арештував чотири бурові установки "Чорноморнафтогазу" в Криму

Одеський суд заочно арештував чотири бурові установки "Чорноморнафтогазу" в Криму Фото: в Одесі заочно заарештували чотири бурові установки "Чорноморнафтогазу"

Бурові установки заарештовані за фактом незаконного переміщення та заволодіння

Приморський районний суд Одеси на засіданні 27 січня 2017 року прийняв рішення заочно заарештувати чотири плавучі бурові установки працюючого у анексованому Криму "Чорноморнафтогазу". Постанова про це опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з постановою, арешт накладено на бурові установки В-319 - "Україна", В-312 - "Петро Годованець", "Сиваш" і "Таврида".

Повідомляється, що суд заарештував бурові установки в рамках кримінального провадження, яке правоохоронні органи України відкрили 14 грудня 2015 року за фактом "незаконного переміщення та заволодіння даними буровими установками".

Відомо, що до 2014 року "Чорноморнафтогаз" належав українському "Нафтогазу", однак після приєднання Криму до Росії підприємство було націоналізоване.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України і наклав арешт на плавучі бурові установки ПАТ "Чорноморнафтогаз" (так звані "вишки Бойка").