ua en ru

В Одесі лунають вибухи: що відомо

В Одесі лунають вибухи: що відомо Фото: в Одесі лунають вибухи (GettyImages)

Сьогодні, 7 травня в Одесі почали повідомляти про вибухи під час повітряної тривоги. Жителі стверджують, що бачать ракети над містом.

РБК-Україна зібрало все, що відомо на цей момент.

Офіційне повідомлення ОК "Південь"

Оновлено 19:35. "4 ракети влучили в приватне підприємство з виготовлення меблів. У житловому районі ударною хвилею та уламками понівечило багатоповерхові будинки поряд. Ще дві ракети знов нанесли ураження по пошкодженій раніше злітно-посадковій смузі та приводу керування польотами Одеського аеропорту", - йдеться в повідомленні.

Пожежу, що виникла на меблевому підприємстві, загасили. Площа займання склала 900 кв. м. Зараз понад 60 рятувальників розбирають завали в пошуках постраждалих.

Перший офіційний коментар

Оновлено 14:57. "Щойно Одесу обстріляли з ракет. Наразі точної інформації, звичайно, немає. Просимо одеситів не знімати і не викладати в мережі, що відбулося...кілька ракет прилетіло, деталі поки уточнюються. Інформацію надамо через певний час", - розповів речник Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.

Звуки вибухів

"В Одесі лунають вибухи. Містяни бачать ракети", - інформує видання "Суспільне".

В той час місцеве видання пише про роботу ППО в Одесі.

"В небі над Одесою, як і раніше, шумно. Повідомляють про чергові вибухи. Працюють засоби ППО та винищувальна авіація. Залишайтеся в укриттях", - пише "Думська".

Дим над містом

Також місцеві Telegram-канали публікують кадри з яких помітно клубки чорного диму над містом.

Нагадаємо, сьогодні російські війська завдали чотири удари крилатими ракетами по Одеській області. Зруйнована інфраструктура, постраждалих немає.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.