ua en ru

Генпрокуратура завела справу проти НАБУ через обшуки в Мін'юсті

Генпрокуратура завела справу проти НАБУ через обшуки в Мін'юсті Фото: через обшуки у Мін'юсті відкрили справу (РБК-Україна)

Через обшуки у Мін'юсті надійшла заява в ГПУ

За фактом обшуків у Мін'юсті (Міністерство юстиції) детективами Антикорупційного бюро Генеральна прокуратура України відкрила кримінальну справу. Про це у Facebook повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

За словами Лисенка, за фактом обшуків в Мін'юсті в ГПУ надійшла заява за підписом заступника міністра юстиції. У заяві зазначено, що детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшук в кабінеті міністерства. На думку чиновників Мін'юсту, обшук провели з порушеннями вимог КПК, а в діях детективів вбачаються ознаки кримінального злочину.

"За даним фактом Генеральною прокуратурою України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато провадження", - зазначив Лисенко.

До Генеральної прокуратури України надійшла заява про кримінальне правопорушення за підписом заступника міністра юстиції...

Опубліковано Андрієм Лисенком 8 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційного бюро опублікувало фото і відео обшуків у Мін'юсті. Бюро аргументувало слідчі дії тим, що існував ризик знищення речових доказів по справі, яку розслідує НАБУ. У Мін'юсті всі звинувачення заперечують.