ua en ru

Обвинувачений у "справі рюкзаків" визнав провину і готовий відшкодувати шкоду

Обвинувачений у "справі рюкзаків" визнав провину і готовий відшкодувати шкоду Фото: суд по "справі рюкзаків" (facebook.com/057.ua)

Литвин уклав з прокурором угоду, яка передбачає один рік умовного покарання і відшкодування 4,8 млн гривень

У ході засідання Червонозаводського райнного суду Харкова у справі про закупівлю рюкзаків для Національної гвардії обвинувачений Володимир Литвин, власник фірми, яка займалася пошиттям рюкзаків, визнав провину і заявив про готовність відшкодувати збиток. Про це повідомляє місцеве видання 057.

У ході засідання прокурор у справі повідомив, що в 2014 році Литвин почав швейний бізнес і йому запропонували пошити рюкзаки для Нацгвардії, всього планувалося виготовити 6 тис. рюкзаків. Як повідомляється, рюкзаки вироблялися з поліестеру, хоча згідно з договором повинні були використовувати нейлон. Ціну рюкзака встановили на рівні 2 899 гривень, тоді як ринкова ціна становила 930 гривень.

"Різниця (в ціні за рюкзаки, - ред.) - понад 4 млн. Це розмір збитків державі", - заявив прокурор.

За словами судді по справі Віктора Єжова, до суду надійшла угода про визнання Литвином провини, відповідну угоду Литвин уклав з прокурором. Повідомляється, що угода передбачає один рік умовного покарання і відшкодування збитків на суму 4,8 млн гривень.

На даний момент суд видалився для прийняття рішення про те, чи застверджувати цю угодк. Як очікується, рішення буде прийнято після 18:00.

Зазначимо, фігурантами "справи рюкзаків" також є син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков, а також екс-заступник глави МВС Сергій Чеботар.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила розслідування по "справі рюкзаків" щодо Олександра Авакова і Сергія Чоботаря, пояснивши це тим, що вони не знали про погану якість рюкзаків.

Центр протидії корупції оскаржує дане рішення в суді, чергове засідання призначено на 17 вересня.