ua en ru

Звинувачення проти Онищенка по "газовій справі" скоро передадуть до суду, - НАБУ

Звинувачення проти Онищенка по "газовій справі" скоро передадуть до суду, - НАБУ Фото: Артем Ситник (РБК-Україна, Віталій Носач)

Генеральний прокурор підписав остаточну підозру

Кримінальна справа щодо народного депутата Олександра Онищенка і його шести спільників готова для направлення в суд. Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник в інтерв'ю "Укрінформу".

"Якщо взяти "газову справу", то тільки зараз ми збираємося передавати до суду обвинувальний акт стосовно самого Онищенка. Вже є дозвіл на його заочне засудження і підписана генеральним прокурором остаточна підозра", - розповів Ситник.

За його словами, "за останніми епізодами щодо самого Онищенка та шести інших фігурантів цієї справи, які знаходяться в розшуку, потрібно сформувати тисячу томів".

Нардеп підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. За версією слідства, мати Онищенка є співорганізатором "газової схеми".

Нагадаємо, на початку березня повідомлялося, що НАБУ завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох осіб, задіяних у так званій "газовій справі".